Sziasztok!

Itt ingyenesen letölthető irodalmi kiadványokat találtok!
Jó szórakozást! :-)

-----

Baranyai Attila

attila@vpm.hu

--
Ezzel a kis PDF-es folyóirattal szeretnénk kedveskedni a megújult Verslista nevében (a 40 oldalas folóirat ingyen letölthető innen):
http://poeta.hu/ingyen/KE35M.pdf


LEGFRISSEBB PÁLYÁZAT!

PÁLYÁZAT – „25 SZERZŐ 1150 HAIKUJA” munkacímű ANTOLÓGIA KIÍRÁSA


Kiíró: Vizuális Pedagógiai Műhely BT., Kortárs Magyar Irodalom FB oldal

Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író kortárs költők, írók.

Kategória: haiku


A pályázat célja: tehetséges kortárs irodalmi alkotók felkutatása


1.) A Vizuális Pedagógiai Műhely BT. és a Kortárs Magyar Irodalom FB oldal pályázatot ír ki abból a célból, hogy kortárs költők és írók publikálási lehetőséget kaphassanak egy Irodalmi Antológiában.

2.) Az antológiában téma megkötés nincs! A kötetbe 25 szerző haikui kerülnek be. Minden szerző 8 oldalon jelenik meg – 46 haikuval. Minden szerző 15 példányt kap a 200 oldalas kötetből. A bekerülési díj 25 ezer Ft, ami a belföldi postázást is fedezi…
(tehát kb. 500 Ft/haiku +postázás)

3.) Vallási- v. politikai nézeteket; illetve másokat sértő írások a pályázaton nem indulhatnak.

4.) Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként) 11-es betűnagysággal, Times New Roman betűtípussal, normál sorközzel, 1 hasábos tördeléssel fogadunk csak el. (Szükség esetén áttesszük ebbe a formátumba.)

Szerző neve: Írás címe sor után 1 üres sort követve következzék maga az írás. 1-1 írás között 2 üres sor legyen. Kérjük, minden haikunak legyen egy rövid címe is.


Beküldési cím: haiku@verslista.hu. A beküldésről visszaigazolást adunk e-mailen! Amennyiben 48 órán belül nem kapja meg a visszaigazolást, úgy kérem, ellenőrizze le, hogy pontosan arra a mail címre küldte-e el a pályázatot, ami a kiírásban szerepel! Ha igen, akkor kérjük, ismételje meg az e-mailt az attila@vpm.hu címre!

5.) Beküldési határidő: 2018. május 27. (vasárnap este)

6.) Kizárólag jogtiszta, a pályázó által írt pályázati anyagot tudunk elfogadni.

A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a Vizuális Pedagógiai Műhely BT. által kiadott antológiában.

A Nyilatkozatok postázási címe: Baranyai Attila 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

7.) FIZETÉSI HATÁRIDŐ: 2018. június 1. !!!


8.) A nevezési díj befizetését igazoló csekk másolatát postai úton kérjük eljuttatni, a Nyilatkozattal együtt címünkre.

9.) A szerkesztők által nem megfelelőnek tartott írások az antológiába nem kerülnek bele. Erről a szerzőt értesítjük. A szerzőnek lehetősége van a befizetett oldalszámnak megfelelően másik írás beküldésére ezen írás helyett.

10.) A beérkezett írásokat nyelvi lektor fogja átnézni. A lektor által javasolt módosításokat a szerzőkkel egyeztetni fogjuk. Az antológiában csak nyelvi lektor által átnézett írások kerülnek be.

11.) A kötet akkor tud megjelenni ha lesz 25 olyan szerző aki időben beküldi az írásait és a nevezési díjat. Antológia várható megjelenési ideje: 2018. 3. negyedév

12.) További információ: attila@vpm.hu.


Szeretettel üdvözöl: Baranyai Attila attila@vpm.hu

"KROKODIL" - vers- és prózaíró pályázat - 2018

Kiíró: KORTÁRS MAGYAR IRODALOM - BARÁTOK VERSLISTA

Pályázat címe: "KROKODIL"

Kategória: irodalmi, vers és próza

 Beérkezési határidő: 2018. május 12. szombat éjfél.

 Beküldési cím: folyoirat@poeta.hu (Tárgy: KROKODIL)

1. A Kortárs Magyar Irodalom - Barátok Verslista pályázatot ír ki az alábbi témakörökben: "KROKODIL".

 

2. Pályázhatnak: Magyarországon és határainkon túl élő magyar nyelven író amatőr írók - kortól és foglalkozástól függetlenül bárki - kizárólag saját maguk által írt, magyar nyelvű írásokkal.

 

3. A pályázat keretében a pályázók korlátlan számú művel pályázhatnak. A pályázati írásoknak a krokodilról kell szólnia. Egyik írás se haladhatja meg a 20 (!) oldalt (tehát nem csak 1-2 oldalas írásokat várunk, hanem érkezhetnek ennél terjedelmesebbek is.) Humoros írásoknak kifejezetten örülnénk!

 

4. A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell egy aláírt, (személyi igazolványszámot, pontos lakcímet, telefonszámot, teljes valódi nevet - és esetlegesen ettől eltérő írói nevet, amin megjelenni kíván - is tartalmazó) Nyilatkozatot a szerzőtől, miszerint a pályamű(vek) saját szellemi terméke(i), és a szerző hozzájárul annak térítésmentes leközléséhez a VPM ill. a Barátok Verslista által fenntartott honlapokon illetve a Kortárs Magyar Irodalom - Barátok Verslista ill. a VPM esetlegesen nyomtatásban megjelenő kiadványaiban; valamint hogy a beküldött írás pdf-ben is megjelenhet. Bele egyezik továbbá, hogy az írás felkerülhet előadó által felolvasva a FB-ra il. a YouTubera is.

 

(A Verslista jelenlegi tagjainak e Nyilatkozatot nem kell elküldeniük, mivel e pályázatra is vonatkozik az általuk már elfogadott Verslistás Szabályzat.)

 

5. Beküldés: a pályázati anyagokat e-mailben (csatolt fájlként Word dokumentumban - Times New Roman betűtípussal, 12-es betűnagyságban, normál sorközzel, 2,5-2,5-es margóval, 1 hasábos tördelésben) fogadjuk, a folyoirat@poeta.hu címen (kérjük, pontosan írják be az email címet!) 2018. május 12. szombat éjfélig. A levél tárgya minden esetben ez legyen: "KROKODIL"! A BEKÜLDÖTT ÍRÁS minden esetben így kezdődjön: Írói Név: Írás címe!

 

A pályázatok beérkezését visszaigazoljuk! Ha ez nem történik meg 48 órán belül, akkor kérjük a beküldési cím leellenőrzését, hogy nincs-e elgépelve. Ha a cím jó, mégse történt visszaigazolás, úgy az attila@vpm.hu címre ismételjük meg a pályázat elküldését.

A szerzők nyilatkozatát (hogy saját szellemi termékükről van szó) a következő postai címre várjuk:

Barátok Verslista 8263. Badacsonytördemic, Római út 84.

A nyilatkozatnak legkésőbb 2018. május 14.-ig meg kell érkezniük a fenti címre.

Aláírt, postán visszaküldött, a 4-es pontban felsorolt adatokat és a beküldött írások címeit tartalmazó Nyilatkozat hiányában a beküldött írásokat töröljük a pályázati anyagból.

 

6. Nevezési díj: 1500 Ft/írás!

 

KÉRJÜK a pályázókat, hogy csak abban az esetben induljanak, ha a nevezési díjat IDŐBEN rendezni tudják!

 

7. A pályázatra beküldött írások a beküldési határidő lejárta után egy ingyenes - bárki által letölthető -, PDF formátumú kiadványba kerülnek be. A kiadványt a http://poeta.hu/ingyen honlapról lehet majd letölteni.

A pályázatra beküldött legjobb írások egy nyomtatott folyóiratban is megjelenhetnek 2018-ben!

 

8. Pályadíjak: A DÍJAK ÖSSZEGE MEGEMELVE!!!

A pályázaton az első helyezést elért írás írója a VPM ill. a Kortárs Magyar Irodalom - Barátok Verslista által megjelentetett kiadványokat, verses CD-ket, versesköteteket, folyóiratokat, a Barátok Verslista tagjai által írt köteteket nyer

10 ezer Ft értékben.

A második helyezett 7 ezer, a harmadik helyezett 5 ezer Ft értékben kap irodalmi kiadványokat!

 

9. Eredményhirdetés (várhatóan): 2018. június 30.-án lesz.

A nyerteseket természetesen elérhetőségükön külön értesítjük.

 

10. További információ az attila@vpm.hu címen kérhető.

 

 

Szeretettel üdvözöl:

Baranyai Attila

attila@vpm.hu

------------------------------------------------------

LEZÁRULT PÁLYÁZATOK!

ITT található az előző pályázataink eredményei, nyerteseinek fotói...stb...:
http://poeta.hu/ingyen/eredmeny.html


---
 


---

VERSLISTÁS KIADVÁNYOK:




GONDOLATOK KÉPZŐMŰVÉSZEtI ALKOTÁSOKRA:

ASSZOCIÁCIÓK ÁSVÁNYOKRA:  

KÉPVERSEK 00-65.:




PÁLYÁZATOS - UNICEF-es:


PÁLYÁZATOS - védett állatos:



PÁLYÁZATOS - állat MENHELYEs:


1 mondatban...:


GONDOLATOK FESTMÉNYEKRE:



GONDOLATOK FÉNYKÉPEKRE:

Verslista tagok saját kiadványai:


Verslista tagok ÖNÁLLÓ KÖTETEI:


KÖZÖS KÖTETEK:


Egyes kötetek mérete meghaladhatja az 5 MB-ot is - ezért kérjük várjon türelmesen a letöltéseknél!


MAGYAR ELEKTRONIKUS KÖNYVTÁRBA BEKERÜLT VERSLISTÁS KÖTETEK:



más szerzők KÖTETEi: 










XXX